Elevregler
Respekten for andre starter med respekten for dig selv

Sprog:
På Højelse skole skal omgangstonen være så god, at ingen bliver kede af det. Eleverne og lærerne holder øje med, at reglerne overholdes og brud på reglerne klares så vidt muligt i klassen.

• Tal ordentligt med hinanden.
  • Brug dine kammeraters navne og ikke øgenavne.
  • Gå hen til den, du vil tale med og lade være med at råbe på tværs af klassen.
  • Sørg for at dine kammerater og lærere er glade og godt tilpas – tal ikke nedladende.

Mobiltelefon:
Vi er glade for, at børnene tager ny teknik til sig og vi bruger den i undervisningen. Hvis børnene ikke overholder reglerne afleveres telefonen på kontoret.

• Hvis mobilen har været tændt i timen, kan den hentes på kontoret et kvarter efter skoletid.
  • Hvis telefonen har været brugt til at drille/genere andre med, så er det forældrene, der skal hente den på kontoret.
  • Mobiltelefonen er slukket i timerne med mindre læreren har sagt, at den skal bruges som en del af denne lektion.
  • Fotografer kun dem, der har givet dig lov og send kun billeder af andre, hvis du har fået lov af dem, der er med på billederne.
  • Hvis du bliver ked af en sms/mms du får, så vis den til en voksen i stedet for at slette den.

Uheld, Hærværk og tyveri:
Pas på tingene – både dine egne og skolens. Uheld, hærværk og tyveri skal undgås. Enhver episode drøftes med kontoret og ledelsen afgør skolens reaktion.

• Du har selv ansvaret for dine ejendele.
  • Husk at tage dine ting med dig og hjælp de andre med at huske deres ting.
  • Vær aktiv udenfor – der er ikke så meget, der kan gå i stykker.

Skolen er en arbejdsplads for elever og lærere:
Højelse Skole er en arbejdsplads, hvor både elever og lærere skal trives og have mulighed for at yde deres bedste. Forstyrrende kommentarer og opførsel, der hindrer nogen i at trives, accepteres ikke. Brud på reglerne klares så vidt muligt i klassen. Vi bruger: ”uden for døren”, ”åndehul”, eftersidning og kontor, når problemet ikke kan klares i klassen.

Adfærd

• Lyt når nogen taler og forvent at andre lytter når du taler.
  • Vær ved de andre som du vil have de skal være ved dig.
  • Hjælp dine kammerater og lærere med at vise hvad de kan, i stedet for at afbryde.
  • Sig til dine kammerater og lærere, når de har lavet noget godt – bak ikke op om dårlig opførsel.

På Højelse skole kan man forvente, at andre viser hensyn til dig ved at de følger reglerne, der er lavet. Det forpligtiger også dig til følge reglerne og til at hjælpe dine kammerater med at huske dem. Altså: Respekten for andre starter med respekten for dig selv.

Normalt kan problemerne klares i klassen, men i grovere tilfælde hjælper kontoret eller hjemmet kontaktes.

• Du skal gå til dit undervisningslokale, når klokken ringer.
  • Følg klassens aftaler om oprydning og ryd op efter dig selv.
  • Ophold dig roligt indenfor.
  • Hvis du vil spille bold eller lege kraftbetonede lege, skal det foregå udenfor.
  • Det er ikke tilladt at lege på parkeringspladsen.
  • Ved snevejr må der leges med sne på græsset eller andet anvist område.